Bemutatkozás

Tisztelt Sportbarátunk!
 
2002. november 21.-én alakult meg az Érdi Spartacus Sport Club, melynek jelenleg három szakosztálya működik: Birkózó, Sumo és Szabadidő szakosztály. Engedje meg, hogy röviden bemutassuk az érdi birkózást, egyesületünket, múltunkat.

Birkózó szakosztály

A birkózás olyan ősi sport, amit már az ókorban barlangképeken ábrázoltak és az első olimpián már szerepelt a műsorban. A magyar sportban is kiemelt helyen szerepel, mint az egyik legeredményesebb olimpiai sportágunk
 
Érden a birkózó élet 1973-ban kezdődött, a Budapesti Spartacus SC. kihelyezett szakosztályával. Ezt a szoros együttműködést is elfújta a változások szele és az elmúlt 15 évben már csak magunkra számíthattunk. A nehéz éveket odaadó szülők és régi birkózóink segítségével tudtuk átvészelni. A fennmaradásunk érdekében 1998-ban létrehoztuk az Érdi Birkózókért Közhasznú Alapítványt, melynek egyedüli célja a minimális működéshez szükséges pénzösszegek előteremtése. Az alapítvány segítségével minden évben - 25 éves hagyományainkat megőrizve - megrendezzük az Érd Kupa és a Kiskun Kupa birkózóversenyt.
Készült az EUSAN Informatikai és Tanácsadó Kft támogatásával
az eUPark rendszerében